IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
21:53 | 23 октомври 2014
Обновен: 06:56 | 16 април 2024

Михаил Константинов: До 10 ноември ще имаме правителство

Опасността е, че когато другите политически сили не са пряко ангажирани в коалицията, и тяхната подкрепа няма да е толкова решителна в някои моменти, твърди експертът.

По материала работи: Деян Михайлов
Михаил Константинов: До 10 ноември ще имаме правителство

Най-късно към 10 ноември ще имаме гласувано правителство, може и малко по-рано, смята математикът и дългогодишен член на ЦИК проф. Михаил Константино, цитиран от Днесбг.
Според професора вариантът следващото управление да е коалиция на малцинството е добър. Хубавото на тази коалиция е, че тя е изчистена в тематично отношение, най-малко компромиси ще трябва да направят участниците, защото като изключим някои спорове за това как да се проведе съдебната реформа между ГЕРБ и Реформаторския блок, различия няма, коментира Константинов.
Той смята, че опасността е, че когато другите политически сили не са пряко ангажирани в коалицията, и тяхната подкрепа няма да е толкова решителна в някои моменти.
Според проф. Константинов Народното събрание трябва да излезе с подробна декларация с предстоящите задачи пред него.
По повод на искането на Патриотичния фронт за ревизия в енергетиката през последните години, Константинов коментира, че в България най-много се краде в именно в този сектор и в пътното строителство.
 

Коментари

Новини Варна