Необходими продукти за 4 порции:
4 бр. малки тиквички (около една педя)
1/2 ч.ч. ориз
1/4 глава кромид лук.
1 ч.ч. замразен зеленчукв микс с царевица, грах и моркови
1 бурканче (около 320 гр.) мариновани гъби
200 гр. замразени бейби моркови
3 суп. лъжици зетин
1/4 ч.л. куркума
копър на вкус (по желание)
сол на вкус
няколко зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Бейби морковите се задушават с малко зехтин и маринованите гъби докато омекнат. В отделен съд се задушава с 1 с.л. зехтин ориза с нарязания на ситно лук, добавяте замразения зеленчуков микс, след това 1 и 1/2 к.ч. топла вода, подправките и оставяте на слаб огън да изври водата.
Добавяте към тази смес задушените моркови и гъби, разбърквате и плънката е готова.
Отрязвате тънка филия (по дължина) от всяка една от тиквичките. Издълбавате с малка лъжичка вътрешността (почти до кора, като запазвате издълбаната вътрешност за приготвяне на крем супа или пюре от тиквички). Надупчвате на няколко места с остър нож. Посолявате леко лодките и ги пълните с готовата смес.
Поставяте отгоре капаче от отрязаният предварително лист тиквичка. Ако ви остане плънка можете да я разпределите отстрани в тавичката.
Добавяте 1 к.ч. вода и печете на 220 градуса до готовност (да омекнат тиквичките)
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари