IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
18:39 | 11 декември 2014
Обновен: 17:00 | 25 април 2024

Енергото показа пълни складове

100-процентна готовност за посрещане на зимния сезон обявиха от дружеството.

По материала работи: Деян Михайлов
ДИРЕКТОРЪТ НА ДИРЕКЦИЯ „Доставки и логистика“ в “Енерго-Про” показва трансформаторите на склад, които заместват част от трафопостовете при възникнали аварии.

“Гарантирам, че нашите абонати ще имат една безпроблемна зима. Складовете ни са пълни с необходимите материали за реакции в аварийни ситуации.” Това заяви Васил Пеев - директор на дирекция „Доставки и логистика“ в “Енерго-Про”.
Дружеството показа пред медиите склада си във Варна, след като наскоро от Независимата синдикална федерация на енергетиците прогнозираха срив в енергийната система на Североизточна България през зимата заради липса на инвестиции и празни складове на дружеството.
“Това са трансформатори, които заместват част от трафопостовете, когато има аварии. На територията на Варна имаме 47 такива трансформатори, които са готови в случай на нужда да влязат в употреба”, коментира Пеев.
За последните две години дружеството е направило инвестиции за 37 600 000 лв., а още 11 млн. са вложени в ремонтни дейности. В момента наличността в складовете е за над 13 млн. лв. В склад – Варна, материалите са за около 2 308 000 лв.
Автомобилният парк е приведен в пълна готовност, като всичките 926 автомобила са оборудвани с GPS системи. Компанията има общо 396 аварийни екипа. Според Васил Пеев с наличната техника, материали и обучен персонал може да се гарантира, че абонатите няма да стоят на тъмно и студено тази зима.


Геновева Донкова

Коментари

Новини Варна