IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
09:36 | 25 февруари 2015
Обновен: 01:54 | 17 април 2024

За Баба Марта! Безплатен концерт за децата

Участниците в спектакъла са ученици от 1-ви до 12-ти клас, а финалът ще бъде сложен от училищния оркестър на НУИ „Добри Христов“.

По материала работи: Деян Михайлов
За Баба Марта! Безплатен концерт за децата

Атрактивен безплатен концерт ще подарят на децата на 1 март от община Варна и НУИ „Добри Христов“, съобщават от пресцентъра на община Варна. Концертът започва в 11 часа в Градската художествената галерия. Събитието е подготвено предимно за малчугани от 3 до 10-годишна възраст, защото ще бъдат представени възможностите на различни музикални инструменти и всеки желаещ ще може да опита да посвири на тях.

Интерактивният проект се нарича „Квартет“ и в него ще се изявят повече от 30 млади музиканти. Входът е свободен за деца и родителите.
Проявата е част от програмата на община Варна и НУИ „Добри Христов“, наречена „Варненско лято за деца“, която се провежда с голям успех сред малките жители на морския град вече пета година. Този път в центъра на концерта ще бъде камерната формация, а като тема е изведена най-популярната й разновидност – квартетът. Ще бъдат представени различните форми за камерна изява – дуо, трио, квартет, а изпълнения на обичани фрагменти от световното музикално наследство ще илюстрират техните възможности.

Спектакълът ще ръководят Маестрото – Страцимир Павлов ,и Виола – Руми Петрова, които с интересни разкази ще събудят любопитството на децата. И двамата са изявени варненски музиканти и вече са любимци на участниците в предишните четири издания на проекта.
„Всяко дете носи музиката в себе си, затова на всички наши гости ще поднесем пъстра музикална мартеница, която, искрено вярвам, ще им помогне да отключат таланта в себе си“, коментира Руми Петрова.

Участниците в спектакъла са ученици от 1-ви до 12-ти клас, а финалът ще бъде сложен от училищния оркестър на НУИ „Добри Христов“.Изпълненията ще бъдат кратки, увличащи и заредени с настроение и усмивки към публиката, като предизвикват малките слушатели да пляскат, пеят и барабанят в ритъма на музиката. Така децата ще възприемат по-емоционално Шуберт, и танца на малките лебеди от „Лебедово езеро“ на Чайковски, и марша на тореадора от „Кармен“ на Бизе, уверяват организаторите.

Коментари

Новини Варна