IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
20:09 | 7 март 2015
Обновен: 06:50 | 24 април 2024

Силен шум уплаши Белият дом

Силен шум, дошъл от южната морава в Белият дом, където президентът Барак Обама и семейството му трябваше да отлетят с хеликоптер, вся паника.

По материала работи: Пламен Янков
Силен шум уплаши Белият дом

 

Силен шум, дошъл от южната морава в Белият дом, където президентът Барак Обама и семейството му трябваше да отлетят с хеликоптер, вся паника.

Инцидентът накарал служителите на Сикрет сървис да вкарат журналистите в залата за брифинги и да заключат вратите, предаде Ройтерс, като се позовава на съобщение на Белия дом.

Обама и семейството му все още не били пристигнали на Южната морава.

В последствие се оказало, че тревогата в Белия дом била предизвикана от пожар, избухнал в количка на продавач на храна, недалеч от резиденцията на американския президент, и вече е отменена, съобщи представител на Сикрет сървис, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Количката се запали към 10.00 часа. Пожарникарите вече започнаха да гасят пламъците", заявил Брайън Лири пред журналисти. Той добавил, че служители на Сикрет сървис претърсват автомобил, паркиран близо до Белия дом.

"Куче сапьор реагира на автомобил край резиденцията на президента. Служители 
на правоохранителните органи го претърсват", посочил той, без да уточнява дали има връзка между двата инцидента.

 

Коментари

Новини Варна