IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
10:12 | 30 март 2015
Обновен: 14:18 | 15 май 2024

Искат по-висока скорост по пътя за „Златни пясъци“

Докога ще пропада пътното платно на улица "Никола Вапцаров", питат общински съветници

По материала работи: Деян Михайлов
Искат по-висока скорост по пътя за „Златни пясъци“

Да се разреши шофирането с по-висока скорост по пътя за „Златни пясъци“. Това предложи по време на днешното заседание на местния парламент общинският съветник от „Промяна за Варна“ Ивайло Бояджиев.

Този път е проектиран като високоскоростно трасе още през 60-те години на миналия век, аргументира се съветникът. Според него ниската скорост създава задръствания, а освен това се увеличават вредните емисии във въздуха. През летния сезон ситуацията ще се влоши, заради интензивния трафик към курортите, моля табелите указващи ограничаване на скоростта до 60 километра в час да бъдат премахнати, каза Ивайло Бояджиев.

Николай Джагаров от БСП пък попита какво се случва с ремонтите на централната градска част. Увеличена ли е сумата? Кой от администрацията се занимава с тези дейности?, попита левият съветник.

Той изрази възмущението си от състоянието на улица „Никола Вапцаров“. От две години тя непрекъснато пропада, алармира Джагаров.

Очаквайте подробности…

Коментари

Новини Варна