IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
14:59 | 8 септември 2020
Обновен: 02:12 | 25 април 2024

Кирил Аспарухов "играе с облаците" в Галерия Графит на 9 септември

Поетът, журналист и шоумен представя 21-та си книга в сряда, във Варна

По материала работи: Слав Велев
Кирил Аспарухов "играе с облаците" в Галерия Графит на 9 септември

Известният журналист, поет и шоумен Кирил Аспарухов представя 21-та си книга, озаглавена „Играх си с облаците днес“. Публиката ще бъде приобщена към нея на поетична вечер в галерия "Графит" във Варна на знаковата дата 9 септември (сряда).

 

Книгата съдържа 52 стихотворения, като едно от тях „Играх си с облаците днес“ е избрано и за заглавие на сборника, сподели авторът за Агенция "Черно море". 

 

"Стиховете са писани на изток и на юг - в моите два родни града и по пътя към тях", сподели още Аспарухов, който оставя своите знаци по склоновете на Беласица и по брега на Черно море. "Стиховете са писани все за неща които ме вълнуват, посветени са на семейството, познати и непознати", добавя авторът. Всички те носят философията на неговата духовна потребност, а именно да приобщава със своите вълнения. 

 

В стихосбирката има и четиристишия посветени на коронавируса и пандемията.

 

Поетичната вечер ще започне в 19:00 ч. на 9 септември (сряда) в култовата галерия "Графит".

 

Припомняме, че Кирил Аспарухов бе удостоен с наградата „Златен век – сребърен печат на Симеон Велики“ – 2020 г. по повод 24 май 2020 година. Той е носител на редица отличия и награди в своя дългогодишен път на родната шоу, телевизионна и поетична сцена.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна