IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
16:21 | 8 април 2015
Обновен: 17:46 | 17 април 2024

Обществено порицание за крадливи тийнейджъри

Ограбили денонощен магазин, заплашили продавачката с газов пистолет

По материала работи: Златина Добрева
Обществено порицание за крадливи тийнейджъри

Районният съд във Варна наложи наказания „обществено порицание“ на двама тинейджъри, извършили грабеж в съучастие.
По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 18-годишните В. М. и Д. Д. признаха вината си в извършен от тях като непълнолетни обир на оборотни средства от денонощен магазин. Самото деяние е извършено около 5 часа сутринта на 1 май 2014 г. в централната част на Варна. Двамата младежи се прибирали към квартирата си с други свои познати, но  поради недостиг на пари решили да „ударят“ някой магазин. Виждайки денонощния търговски обект, те си сложили носените от тях маски, нахлули вътре и пред щанда заплашили с газов пистолет продавачката, като я принудили да им даде наличната сума в касата в размер на 166 лв. Непосредствено след грабежа, непълнолетните си купили цигари и сладкиши от друг магазин наблизо, настигнали приятелите си и им дали част от парите.
В. М. и Д. Д. са неосъждани до момента, но имат регистрация в Детска педагогическа стая, като на единият от двамата са му налагани и възпитателни мерки.
Причинените от деянието имуществени щети са възстановени. Районният съд определи наложените наказания „обществено порицание“ да бъдат изпълнени чрез прочитане на споразумението в кметството по местоживеене. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна