IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
12:38 | 15 април 2015
Обновен: 04:38 | 6 май 2024

Евродепутатът Емил Радев поиска схема за преразпределяне на бежанците в рамките на ЕС

Варненският евродепутат от ГЕРБ Емил Радев поиска Европейската комисия да направи задължителна схема за преразпределение на бежанците в рамките на Европейския съюз. Тя трябва да се основава на разликите в нивата на икономическо развитие приемащата държава

По материала работи: Пламен Янков
Евродепутатът Емил Радев поиска схема за преразпределяне на бежанците в рамките на ЕС

 

Варненският евродепутат от ГЕРБ Емил Радев поиска Европейската комисия да направи задължителна схема за преразпределение на бежанците в рамките на Европейския съюз. Тя трябва да се основава на разликите в нивата на икономическо развитие приемащата държава, член на съюза.
Той направи това на дебат в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред в Европарламента с комисаря по въпросите на миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос.
Емил Радев припомни, че България като външна граница на ЕС и като съсед на Турция изпитва голям бежански натиск заради войната в Сирия и ситуацията в Ирак. Радев поиска всички държави-членки да проявят солидарност със страните, които са външна граница на Съюза.
Българският евродепутат припомни данни на Фронтекс, според които Черно море алтернативен маршрут за трафик на хора. В този контекст той попита еврокомисаря какви мерки смята да предприеме ЕК с цел прекъсване на трафика на хора в Черно море, преди той да е придобил същите размери като в Средиземноморието.
В своето изказване комисар Аврамопулос заяви, че ЕК оказва подкрепа на България.

Коментари

Новини Варна