IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
14:00 | 4 май 2024
Обновен: 10:27 | 18 май 2024

Чакаме Благодатния огън от Румъния

От Русе го поемат духовници от Варна, Силистра, Попово, Разград, Тутракан и др.

По материала работи: Десислава Михалева
Бладатният огън

Благодатният огън от Йерусалим ще пристигне тази вечер в Русе от Румъния.

Румънската църква предвижда да вземе Благодатния огън от Йерусалим.

Божественият огън ще бъде донесен от отец Кирил Синев, който обгрижва духовно българската общност в Букурещ. Както вече стана традиция, за десета поредна година, Благодатният огън ще бъде донесен от летището в румънската столица пред катедралата в Гюргево от румънски духовници.

Представители на Русенската митрополия ще го пренесат през Дунав мост около 20.00 часа. Веднага след влизането му на българска територия, той ще бъде предаден на духовници от Варна, Силистра, Попово, Разград, Тутракан и др. До полунощ ще бъде разпространен и в русенските храмове.

По традиция Русенската митрополия взима Благодатния огън от румънския град Гюргево, а причината за това е близостта на тези градове.

Коментари

didier93 ( преди 1 седмица )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна