IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
09:24 | 5 септември 2015
Обновен: 00:09 | 26 април 2024

Дилма Русеф отправи критики към европейските страни

Създавали бариери пред мигрантите

По материала работи: Пламен Янков
Дилма Русеф отправи критики към европейските страни

След като от Съединените щати обявиха, че са готови да приемат няколко хиляди сирийци, но догодина, от президентската канцелария на Аржентина съобщиха, че страната има желание да приеме повече сирийски бежанци. Аржентина е улеснила пристигането на сирийци чрез програма, която действа от миналата година. Според юридически консултант в аржентинския офис на Върховния комисариат за бежанците на ООН, досега страната е приела по-малко от 100 сирийци. Лидери на сирийско-ливанската общност в Аржентина, която наброява около 4 милиона души, призоваха властите да ускорят процедурите за предоставяне на убежище.

 

Президентката на Бразилия Дилма Русеф пък критикува европейските страни, че създават бариери пред мигрантите и каза, че намереното на турския плаж сирийско момченце е умряло, защото не е било добре дошло, предаде Ройтерс. Русеф изтъкна, че Бразилия приема хора от целия свят и подчерта, че етническата смесица в страната е част от нейната идентичност. По данни на правителството миналата година Бразилия е приела рекордните 2320 бежанци, повечето от Сирия.

 

БНР

 

Коментари

Новини Варна