IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
11:57 | 5 септември 2015
Обновен: 16:07 | 13 май 2025

Рецепта на деня: Родопски пататник

Лека храна за горещите дни

По материала работи: Пламен Янков
Рецепта на деня: Родопски пататник

Начин на приготвяне

 

1. Картофите и лукът се настъргват на едро ренде. Ако пуснат много сок, картофите леко се оставят да се поизцедят.


2. Посолява се на вкус, слага се щедро и джоджен.


3. Смесва се с 2-те яйца, черния пипер и олиото.


4. В голяма тава се слагат две супени лъжици олио, за да се омазни добре.


5. Слагаме едната кора (за предпочитане е да се ползват домашни точени кори), така че краищата да излизат извън тавата.


6. Разпределяме добре плънката и притискаме леко към стените на тавата, за да се оформи.


7. Слагаме отгоре и другата кора, като завиваме с краищата на долната и притискаме.


8. Печем върху котлон на умерени градуси или печка.


9. Като се зачерви добре отдолу, обръщаме пататника върху чиния, поднос, капак.


10. После приплъзваме обратно, за да се опече и от другата страна.


11. След като стане готов, намазваме отгоре с масло и оставяме да поизстине.


12. Добър апетит от Родопите :)

 

Коментари

Новини Варна