IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
15:33 | 5 септември 2015
Обновен: 00:11 | 24 април 2024

Полицаят, заловен с дрога, я продавал на входа на районното

Установено е, че полицейският служител е давал съвети на двамата наркодилъри и ги е предупреждавал за готвени акции срещу тях

По материала работи: Пламен Янков
Полицаят, заловен с дрога, я продавал на входа на районното

Полицаят Ивайло Иванов, който беше задържан заради разпространение на наркотици заедно с още двама души, е употребявал марихуана и е продавал дрога на входа на Пето районно управление в "Златни пясъци", където е бил служител. Това съобщиха за Дарик от прокуратурата, окъдето разполагат със специални разузнавателни средства за интензивна комуникация между тримата мъже. Те бяха задържани при специализираната операция на 2 срещу 3 септември. Мъжете са обвинени за държане и разпространение на високорискови и рискови наркотични вещества.

 

Установено е, че полицейският служител е давал съвети на двамата наркодилъри и ги е предупреждавал за готвени акции срещу тях. В дома на униформения са открити боеприпаси и газов пистолет без муфа, за които предстои да бъдат назначени експертизи.

 

Според съда има безспорни доказателства, че Ивайло Иванов е помагал при разпространяването на наркотици, затова той ще търпи мярка за неотклонние "задържане под стража". Същата Варненският окръжен съдът постанови и за другите двама наркопласьори - 39-годишния Кольо Колев и 35-годишния Атанас Тодоров. Според доказателствата те са съучастници и преки извършители на разпространението на дрога.

 

Атанас Тодоров е наркозависим и два пъти е оъждан за подобни престъпления. При задържанто му той е бил в изпитателен срок на 3-годишна условна присъда.

 

Ако обжалват решението на съда, тримата трябва да го направят в тридневен срок пред Апелативната инстанция.

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна