IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
12:32 | 16 септември 2015
Обновен: 18:06 | 15 май 2024

Башар Асад обяви война на "Ислямска държава"

Според Асад тероризмът води до всички останали нерешени проблеми на Сирия като бягането на сирийците от страната, отношенията на Дамаск със Запада и до забавянето на процеса на разрешаване на кризата.

По материала работи: Пламен Янков
Башар Асад обяви война на "Ислямска държава"

 

Тероризмът е най-големият проблем на Сирия, поради което сирийският режим е решил да води война с „Ислямска държава“ до унищожаването на групировката, предаде РИА Новости, позовавайки се на изказване на сирийския президент Башар Асад.
Според Асад тероризмът води до всички останали нерешени проблеми на Сирия като бягането на сирийците от страната, отношенията на Дамаск със Запада и до забавянето на процеса на разрешаване на кризата. Той е подчертал, че диалогът с групи като „Ислямска държава“ и „Джебхат ан-Нусра“ не е възможен, тъй като те не са просто опозиционни на режима сили, а терористични организации.
Асад е уточнил, че Дамаск е готов да води диалог с политически сили, ако това ще помогне за намаляването на терористичната заплаха и за укрепването на стабилността.

Коментари

Новини Варна