IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
19:08 | 21 януари 2016
Обновен: 17:19 | 15 април 2024

Подсъдим за блудство с 5-годишно момченце не ще в ареста

Подсъдимият за блудство с 5-годишно момченце рецидивист Румен Алексиев на 30 г. от Шумен, по прякор Лудия, днес поиска от съда да бъде пуснат от ареста, защото бил болен,

По материала работи: Пламен Янков
Подсъдим за блудство с 5-годишно момченце не ще в ареста

Подсъдимият за блудство с 5-годишно момченце рецидивист Румен Алексиев на 30 г. от Шумен, по прякор Лудия, днес поиска от съда да бъде пуснат от ареста, защото бил болен, а там не можели да го лекуват. Никъде обаче в жалбата си Алексиев не уточнява от какво е болен и какви лекарства не може да му осигури държавата, съобщава „24 часа”.

Окръжната прокуратура на 19 януари т.г. внесе обвинителен акт срещу извършителя на блудството при условията на опасен рецидив.
„Изявленията му, че е болен, но неподкрепени с факти, съдът намира за голословни”, отсече съдия Светлин Стефанов от Шуменския окръжен съд и потвърди най-тежката мярка „задържане” за перверзника.
Според прокурор Димитър Димов в ареста осигурявали на подсъдимия всички медицински грижи, каквито той не можел да си позволи, когото бил на свобода. „Липсва му алкохолът и дрогата”, отсече Димов. Известно е, че той е дишал лепила и разни други ацетонови субстанции.. И заключи: „Подобри екстри в ареста няма.”
Лудия търка наровете на шуменския следствен арест вече 6 месеца, от 11 юли м.г., когато беше задържан. На 9 юли м.г. той похити 5-годишно момченце пред жилищен блок в Шумен, където две деца на 8 и 5 г. си играели. Когато забелязали съседа си Алексиев, от когото се страхували, те решили да избягат. Но Лудия ги забелязал.
Първо придърпал по-голямото момче във входа на блока, а после и по-малкия. Тогава заповядал на баткото да се маха и блудствал с малчугана. Отърквал се в него и го опипвал, а малкият плачел.
Приятелчето му обаче чуло плача на детето и веднага съобщило на майка си, че сигурно Лудият прави нещо с него.
След блудството 30-годишният насилник избяга, а петгодишното дете разказа какво се е случило. Алексиев беше задържан след издирване два дни по-късно. Той отрича да е блудствал и вече на няколко пъти иска мярката му да бъде променена с по-лека. Но и днес това на стана.
В залата стана ясно, че още преди обвинителният акт да бъде внесен, прокурор Димов е имал намерение да прати Лудия в затвора в Ловеч да дочака процеса. Според нашите източници в луксозния, нов и почти като „тризвезден” хотел следствен арест на Шумен Лудия с претенциите си свършвал живота на надзирателите. Сега, след като разследването е приключило и той не е нужен повече за разпити, по-добре било на чака процеса в затвора. Такова решение взе и съдия Светлин Стефанов. Подсъдимият ще бъде настанен в затвора в Ловеч до процеса, насрочен за 24 февруари в Шуменския районен съд.
Алексиев е осъждан два пъти за кражба и грабеж, като изтърпял ефективно наказание от 2 г. На свобода е от 19 ноември 2014 г. Склонен е на агресия към деца и жени.

Коментари

Новини Варна