IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
09:44 | 19 юли 2016
Обновен: 18:42 | 3 юни 2025

Пресни запечени картофи с пармезан

Време на приготвяне: 50 минути Порции: 2-3

По материала работи: Пламен Янков
Пресни запечени картофи с пармезан

Ето и необходимите продукти:

- 1 кг картофи

- 5 скилидки чесън

- 1 чаена лъжичка суха мащерка

- 1/2 чаена лъжичка сух риган

- 1/2 чаена лъжичка сух босилек

- 1/3 чаша прясно настърган пармезан

- 2 супени лъжици масло

- сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Измийте картофите и ги нарежете на малки парчета или ги оставете цели (ако са малки). Сложете ги в тавичка за печене, която е предварително леко намазнена с олио или зехтин, съветва екипът на az-jenata.bg. Добавете към тях сол, черен пипер, нарязания чесън, сухите подправки и маслото.

 

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато картофите са почти готови, може да ги поръсите с настъргания пармезан и да запечете за още няколко минути.

 

Да ви е сладко!

Коментари

Новини Варна