IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
16:21 | 26 юли 2016
Обновен: 14:00 | 16 април 2024

Министерството на културата помага на 14-годишния Тони, който свири във Варна

Те ще поемат разноските за участието му в международен музикален конкурс

По материала работи: Пламен Янков
Министерството на културата помага на 14-годишния Тони, който свири във Варна

Министерството на културата ще поеме разноските по участието на 14-годишния пианист от Шумен в конкурс. Това съобщиха от министерството за Нова.

 

Вежди Рашидов е много впечатлен от таланта му, допълват от ведомството.

 

Припомняме, че преди седмица ви разказахме историята на един малък музикант, който се превърна в истинска сензация във Варна. 14-годишният пианист от Шумен свири всеки ден на входа на Морската градина, за да събира пари за участие в международен музикален конкурс.

 

Тонислав свири по 12 часа на ден и това отдаване на музиката му носи две първи места само през тази година. Най-много обаче се гордее с приза си от Националния конкурс „Децата на България“. Там печели сърцата на публиката и на журито, сред които е и известният пианист и преподавател проф. Ростислав Йовчев, с изпълнението си на Опус 9 на Шопен.

 

„Музиката на Шопен, романтичната музика - това е нещо изключително”, казва Тони. И пояснява, че да свири толкова трудни произведения на неговата възраст не е трудно, защото „възрастта не се определя от физическия изглед, а от психическата насока“.

Коментари

Новини Варна