IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Начало
20:02 | 29 август 2016
Обновен: 13:41 | 9 март 2024

Бунт в "Младост”: Паркове и детски площадки, а не строежи и бетон!

В средата на август кметът на столичния район Цвета Авджиева подаде оставка, след като от ГЕРБ свалиха политическото си доверие от нея

По материала работи: Борис Проданов
Бунт в "Младост”: Паркове и детски площадки, а не строежи и бетон!

Паркове и детски площадки, а не строежи и бетон! Децата трябва да играят! Това се четеше на собственоръчно написан плакат, който хората, живеещи в „Младост” бяха разпънали в поредния ден на мирен протест.


Протести срещу плана да се строи на площадка в „Младост” 1 започнаха преди седмици. В средата на август кметът на района Цвета Авджиева подаде оставка, след като от ГЕРБ свалиха политическото си доверие от нея. Въпреки това още тогава хора от района бяха категорични, че оставката реално нищо не решава на този етап. Те искат да си запазят зелените площи и детските градини. Стана ясно, че те са внесли жалба до административния съд, с която обжалват разрешението за строеж на тяхната полянка.


Това, за което сме тук и продължаваме до постигане на крайната цел, е всъщност да се получи трайно решение на проблема – да се обезщети собственика, било то финансово, било със друг имот, така че да се запази тази последна зелена площ в „Младост” 1, заяви днес Ивета Вутова, която живее в „Младост” 1 в блок 21, в непосредствена близост до площадката, на която се предвижда строеж. Тя обясни, че това, което до момента са постигнали, е едно временно решение от столичния кмет Йорданка Фандъкова – да се спре временно строежът докато текат проверки. Жената посочи, че хората не възприемат оставката на районния кмет като някакво решение.


Хората, които се бяха събрали и този понеделник, бяха от различни райони на един от големите софийски квартали, а не само от „Младост” 1. Кристина Генчева живее около района на кметството. „Ние не искаме да се презастроява, смятаме, че е редно да имаме повече площадки, зелени площи, място където да играят децата, а не както тук в парка - се направи кръчма”, каза жената и посочи парка отсреща. След това подчерта, че това е единствената градинка на „Младост”.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Нов протест срещу презасторяването на столицата

Коментари

Новини Варна