IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
13:53 | 18 септември 2016
Обновен: 18:29 | 15 април 2024

Лекари спасиха бебе, родено в петия месец

Малката Виктория Янкова е същинско медицинско чудо

По материала работи: Слав Велев
Лекари спасиха бебе, родено в петия месец

Малката Виктория Янкова е същинско медицинско чудо. Тя се ражда в 5-ия месец и има изключително малки шансове да оцелее. Независимо от тях обаче акушерите и неонатолозите от УМБАЛ “Дева Мария“ в Бургас правят и невъзможното, за да дадат живот на момиченцето. И успяват! В деня на термина на майка ѝ, малката Виктория бе изписана от болницата, а семейството ѝ бе най-щастливото на земята.

 

„В началото на бременността лежах в софийска клиника за задържане на плода, тъй като имах ниска плацента и кървене. Съпътстващата инфекция предизвика преждевременно спонтанно раждане“, разказва майката Мануела.Тя постъпва по спешност в Родилното отделение на болницата и ражда преждевременно малката Вики, която тежи скромните 800 грама. Акушерите и неонатолозите успяват да я стабилизират и сега тя е напълно здрава, тежейки, нормалните за новородено бебе, 2.2 килограма.

 

В знак на благодарност към лечебното заведение, родителите на малката Вики подариха специално поръчана икона на Дева Мария, която да бди над новородените в Неоноталогичното отделение на болницата.

 

Четете още Лекари спасиха ръката на мъж след битов инцидент

Коментари

Новини Варна