IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
19:49 | 30 септември 2016
Обновен: 06:24 | 18 май 2024

Наши и руски университети ще правят съвместни изследвания и ще подготвят специалисти

Инициативата е на Министерството на образованието и науката на Руската федерация

По материала работи: Слав Велев
Наши и руски университети ще правят съвместни изследвания и ще подготвят специалисти

Български и руски университети заедно ще подготвят специалисти и ще правят съвместни изследвания, стана ясно след подписването на договорите за съвместна дейност по време на 72-ия международен технически панаир в Пловдив. Инициативата е на Министерството на образованието и науката на Руската федерация, а двустранното партньорство ще се осъществява с техническите университети в София и Варна и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

 

Технически университет-София и Югозападният държавен университет на Русия стават лидери в развитието на системата за научно-техническо сътрудничество между двете държави, а договорът бе сключен след кръглата маса „Иновационна мрежа Русия-Българи: инструменти и перспективи“. На нея бяха представени 100 научно-технически разработки и иновационни проекти, включени в експозицията на Русия на „Есен 2016“ в Пловдив. Те са дело на 18 научни, образователни и производствени структури от областта на интелектуалното машиностроене, новите материали, енергийната ефективност, биотехнологиите и екологията, информационните технологии, строителството и образованието.

 

trud.bg

 

Четете още Уволниха трима служители на Медицинския университет, саботирали проверките там

 

 

Коментари

Новини Варна