IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
13:37 | 15 ноември 2016
Обновен: 19:50 | 18 април 2024

Третокласници се впуснаха в строителния бизнес и построиха град в часа по предприемачество

Макетът на Новоград събра сгради с различни функции

По материала работи: Слав Велев
Третокласници се впуснаха в строителния бизнес и построиха град в часа по предприемачество

Третокласници от СУ „Неофит Бозвели“  се впуснаха в строителния бизнес и построиха град в часа по предприемачество. Учениците изработиха макети на сгради с различно предназначение, които разпределиха в градското пространство, съобразно функциите на съответната зона. Хартиения град, който "построиха" нарекоха  Новоград. Някои от децата се бяха ориентирали към големите търговски обекти, които приютяват офиси, магазини и развлекателни центрове, а други направиха модели на селскостопански постройки. Малчуганите се запознаха със специфичните съоръжения от селскостопанската и друга промишленист и процесите на работа в различните сектори на икономиката.

 

Целта на този урок е децата  да разберат значимостта а на строителния бизнес и  развитието на градската икономика, както и да придобият практически знания и да формират предприемачески умения, приложими в различни професионални сфери.  Посредством ролеви игри те се учат да вземат решения, да планират в дългосрочен план, а така се насърчават качества като увереност и самоинициативност. Това каза за медийна група „Черно море“  Флора Великова –калсен ръководител на 3 "б" в школото. Инициативата “ Да построим град“ се случва в рамките на Световната седмицата на предприемачество и със съдействието на международна организация. В миналогодишното издание децата са научили как да разпределят финансите от семейния бюджет.

 

Три от най-добрите макета тази година ще бъдат отличени с награди, а всички деца ще получат  сертификати за участие като  млади предприемачи.

 

 

 

 

 

 

Елисавета Илиева

Снимки Ели Маринова

Коментари

Новини Варна