IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
12:34 | 1 април 2014
Обновен: 17:42 | 4 май 2024

Окончателно: Митрополит Кирил се е удавил

Окончателно: Митрополит Кирил се е удавил

По материала работи: Златина Добрева
Окончателно: Митрополит Кирил се е удавил

Варненската районна прокуратура прекрати досъдебното производство за смъртта на Варненския и великопреславски митрополит Кирил поради липса на доказателства за престъпление.
Според съдебномедицинската експертиза, приета от разследващите, дядо Кирил е починал от „удавяне, настъпило вследствие на спазъм на венечните съдове и остро настъпили изменения в миокарда, съответстващи на инфаркт в ранен стадий, който, от своя страна, е довел до изпадане в безпомощно състояние и условия за вдишване на вода, довело до механична асфикция”.
Решението на държавното обвинение за прекратяване на разследването е взето въз основа  на всички събрани по производството доказателства - показания на свидетели, медицинска документация, справки от Института по океанология и Института по метеорология и хидрология, както и от резултатите на всички назначени експертизи. Според тях във фаталната сутрин на 9 юли м.г. митрополит Кирил е плувал сам в морето край рибарското селище „Траката”, като във водата не са се намирали други лица.
По повод навършването на 9 месеца от смъртта на митрополит Кирил на 5 април в катедралния храм „Св. Успение Богородично” ще бъде отслужена заупокойна литургия, а след нея и панихида на гроба на покойния владика.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна