IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
13:55 | 21 януари 2014
Обновен: 04:53 | 11 май 2024

Дядо даде 2000 лв. да лекува свински грип

Дядо даде 2000 лв. да лекува свински грип

По материала работи: Златина Добрева
Бизнесът да плаща заплати и с продажба на къщи и коли

Поредният пенсионер напълни касичката на телефонните измамници.
78-годишният дядо от провадийското село Манастир получил обаждане по телефона от непознат мъж, който му се представил за лекар и му обяснил, че внукът му е болен от „смъртоносен свински грип“ и се нуждае спешно от скъпо лечение. „Докторът“ поискал значителна сума пари, но старецът успял да събере „само“ 2000 лв. Без капка колебание той ги предал на двама напълно непознати мъже, които отишли в центъра на селото да ги вземат. По данни на стареца мъжете били на видима възраст 30-40 г., добре облечени. Дядото разбрал, че е измамен часове след като предал парите и се чул с внука си.
ОДМВР – Варна, напомня на гражданите да бъдат внимателни и отговорни, да не се доверяват на случайни телефонни обаждания и при никакви обстоятелства да не се съгласяват да предават пари на непознати лица. Обърнете внимание на своите възрастни близки и роднини, предупредете ги и им напомнете да бъдат предпазливи и да не се доверяват на непознати.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна