IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
10:21 | 16 януари 2014
Обновен: 13:02 | 1 май 2024

Експерт: 3% ръст в сделките с недвижими имоти

Експерт: 3% ръст в сделките с недвижими имоти

По материала работи: Златина Добрева
Експерт: 3% ръст в сделките с недвижими имоти

Три процента е ръстът в броя на сделките с недвижими имоти през 2013 г. Това не беше се случвало през последните 5 години, съобщи пред „Черно море“ Добромир Ганев от Варненската асоциация за недвижими имоти.
Очакванията за новата 2014 г. са да има стабилизиране на пазара, добави експертът. Ганев каза, че все още в някои от сегментите се забелязват спадове в цените на имотите, но те са 3-4 % на годишна база.
Възможно е да има ръст в цените на недвижими имоти, но това ще е в определени райони на Варна и тук по-скоро говорим за изключения от правилото, каза още Добромир Ганев.
Има недостиг на хубави жилища в града, допълни експертът. Недостигът се отнасял за престижните квартали на морската столица и на север от централните части на града ни.
Очаквам да се случат някои нови жилищни проекти, като например построяването на жилищни сгради на площ от 2000-3000 квадратни метра, обяви Ганев. Той уточни, че това ще са отново по-скоро изключения, а не масова тенденция.
Хората със стабилни доходи теглят ипотечни кредити и купуват недвижими имоти, каза Ганев. Според него активните купувачи са най-вече семействата. Те търсели основно жилища с две или три спални.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна