IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
06:02 | 14 януари 2014
Обновен: 14:57 | 30 април 2024

Малко туристи се интересуват от културата ни

Малко туристи се интересуват от културата ни

По материала работи: Златина Добрева
Малко туристи се интересуват от културата ни

Делът на туристите, които се интересуват от българската култура и история, намалява. Това съобщи за „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.
Възрастните туристи, семействата с деца, улегналите са тези, които могат да проявят интерес към музеите ни, добави Маринов. Изброените обаче са малцинство по курортите ни. Преобладава младата публика, която идва да се забавлява по определен начин, каза експертът.
Той направи своя коментар във връзка с публикация във вестник „24 часа“. Там се цитира идеята на депутатката Татяна Буруджиева да се промени Законът за туризма така, че туроператорите задължително да предлагат към пакетите на туристите и екскурзия, свързана с културно-историческото ни наследство.
Държавата вече няма монопол върху туристическата дейност и не знам как туроператорите ще бъдат задължени. Тези неща не стават със закон. Иначе в идеята няма нищо странно. Ако искат, туроператорите могат да включат в пакетите подобни екстри, каза още Стоян Маринов.
В началото на 2013 г. бе приет нов Закон за туризма. Тогава имаше консолидация на туристическия бранш по отношение на текстовете. Сега чувам, че се иска промяна на този закон. Това не е най-доброто, не може всяка година да има промени, обяви доц. Стоян Маринов.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна