IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
12:24 | 7 януари 2014
Обновен: 22:42 | 25 април 2024

Варненци дариха 50 елхи за животните в Зоокъта

Варненци дариха 50 елхи за животните в Зоокъта

По материала работи: Златина Добрева
Вдигат билетчето за зоокъта?

50 елхички са занесли варненци до момента за храна на животните от Зоокъта. Това съобщи пред „Черно море“ директорът Иванка Стоянова.
Припомняме, че преди известно време Стоянова отправи молба към жителите на Варна да не изхвърлят на боклука естествените си коледни елхи след празника, а да ги занесат в Зоокъта, за да хапнат питомците.
Въпреки че според българската традиция елхите все още са окичени, бройката, която вече имаме при нас, не е никак малка. Благодаря на хората и очаквам, след като махнат коледната украса от дръвчетата, да ни ги донесат, каза Иванка Стоянова.
Всички тревопасни ядат елхите – елени, муфлони, козички. Сложихме дори и в клетката на маймуните, за да си играят, разкри още Стоянова. При вълците също имало елха, край която животните обичали да се крият.
Една от целите на Зоокъта е освен да се грижи добре за животните и да ги храни, да им създава и развлечения, категорична е Иванка Стоянова.
Тя разкри, че се подготвя нова клетка в Зоокъта. Там ще бъде преместен тигърът Геро. С наши средства готвим това местообитание, ще правим вътре и басейн, за да се чувства по-добре хищникът, каза директорката на Зоокъта.
Новият дом на Геро ще бъде точно срещу „двора“ на щъркелите. Старата клетка на тигъра ще стане част от клетката на лъвовете, които по този начин ще се сдобият с повече място.
Иванка Стоянова успокои варненци, които са забелязали, че папагалите липсват от традиционната им обширна клетка. Тъй като е зима, ние ги прибрахаме на по-топло място, каза Стоянова.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна