IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
11:25 | 5 януари 2014
Обновен: 19:31 | 15 април 2024

САЩ се готвят за небивали студове

САЩ се готвят за небивали студове

По материала работи: Златина Добрева
САЩ се готвят за небивали студове

След като бяха връхлетени от снежна буря, взела 11 жертви от началото на годината, северните райони на САЩ се готвят за рекордни студове, с прогноза за температури до минус 35 градуса по Целзий, съобщава Франс прес.

Метеоролозите очакват в централните и северните щати утре следобед живакът да падне до минус 23 - минус 29 градуса, като през нощта минималната температура може да е около 34 градуса под нулата. Заради ледените пориви на вятъра температурите в тези щати може да се усещат като минус 45 и дори минус 51 градуса, предупреждават експертите.

Властите в Чикаго призоваха жителите да стоят на защитени и топли място през следващите дни. В понеделник градът може да счупи рекорда си за най-ниска дневна температура - минус 24 градуса, каквато е била регистрирана на 18 януари 1994 г. и на 24 декември 1983 г.

Губернаторът на щата Минесота вече обяви, че в понеделник държавните училища ще останат затворени и прикани населението да прояви крайно благоразумие предвид тежката метеорологична обстановка.

Снегът, покрил вчера североизточните щати и източната част на Канада и нарушил въздушния транспорт, може да се завърне в обширна област - от юга на Минесота до Охайо на север, отбелязват американските метеорологични служби.

В щатите Ню Джърси и Ню Йорк вчера беше обявено извънредно положение.

В съседна Канада падналият сняг и зимната буря причиниха прекъсване на електричеството в обширни райони на Нюфаундленд. В Квебек вчера термометрите показваха минус 29 градуса.

В град Паран, на 400 км северно от Монреал, живачният достигна минус 44 градуса.

Коментари

Новини Варна