IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
09:56 | 5 януари 2014
Обновен: 12:22 | 23 април 2024

Влошава се състоянието на Шарон

Влошава се състоянието на Шарон

По материала работи: Златина Добрева
Влошава се състоянието на Шарон

Състоянието на бившия израелски премиер Ариел Шарон продължава да се влошава, предаде ДПА.

Състоянието на 85-годишния Шарон, който от осем години е в кома, е критично, съобщи днес израелското радио.

Според лекарите жизненоважни органи на бившия премиер бавно продължават да отказват.

В началото на 2006 г., когато бе на върха на политическата си кариера, Ариел Шарон бе поразен от масивен инсулт и оттогава е в кома, на апаратно дишане.

Шарон участва в три близкоизточни конфликта. В Израел мнозина го смятат за военен герой, докато за палестинците той е въплъщение на врага, посочва Би Би Си.

Ариел Шарон стоеше зад нахлуването на Израел в Ливан през 1982 г. В резултат на военната операция християни маронити от Ливан убиха стотици палестинци в два бежански лагера, контролирани от Израел. Израелски съд, разследвал нахлуването в Ливан, призна, че Шарон индиректно носи отговорност за случилото се в лагерите Сабра и Шатила.

Въпреки всичко това 18 години по-късно Ариел Шарон стана премиер, побеждавайки убедително на изборите. Шарон обеща на избирателите „сигурност и истински мир“. Той остана на поста си, докато през 2006 г. получи втори инсулт.

Коментари

Новини Варна