IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Начало
05:23 | 27 август 2014
Обновен: 04:44 | 1 май 2024

Чистят града от афиши

Чистят града от афиши

По материала работи: Златина Добрева
Чистят града от афиши

Започва акция за премахване на рекламни афиши, разлепени на нерегламентирани за целта места, съобщиха от община Варна. За проблема алармира с фотография в. "Черно море" вчера.
В акцията ще се включат служители от отдел "Контрол на търговската дейност и туризма" и отдел "Опазване на обществения ред" към дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" (УСКООР) , служители на район "Одесос", както и представители на фирма, осъществяваща рекламна дейност.
Разчистването ще стартира от бул. "Мария Луиза" - бул. "Осми приморски полк" до кръстовището на бул. "Чаталджа". Вторият етап предвижда работа по бул. "Княз Борис I" - от Икономическия университет до катедралата, бул. "Цар Освободител" - от Летния театър до МБАЛ "Св. Анна". След това акцията ще обхване и другите райони в града.
От дирекция УСКООР припомнят, че глобата за поставяне на рекламни материали на неразрешени места е в размер до 500 лв. и проверките за нарушения са всекидневни. Акцията по почистването на града се провежда дни преди старта на предизборната кампания, а очакванията са лепенето на плакати да бъде съобразено с общинските наредби.
От началото на летния сезон по улиците на града са поставени нови места за афиши - т. нар. афишарници, на които е допустимо да бъдат поставяни обяви, съобщения и реклами, припомнят от община Варна.

Коментари

Новини Варна