IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
13:56 | 24 април 2014
Обновен: 16:24 | 22 юли 2024

Кметът: Техниката за миене на улици е стара и малко на брой

Кметът: Техниката за миене на улици е стара и малко на брой

По материала работи: Златина Добрева
Кметът: Техниката за миене на улици е стара и малко на брой

Техниката за метене и миене на улиците във Варна е изключително стара и малко на брой. Това коментира кметът Иван Портних по време на инспекция на машините на сметопочистващите фирми. Според градоначалника дружествата, които имат договор за поддръжка с община Варна, трябва да бъдат ангажирани със закупуването на нова техника за почистване. Така дейността по сметопочистването ще се изпълнява ефективно и ще бъде финансово обоснована, смята Протних.
Във Варна фирмите разполагат само с три машини за миене на улици. Едната от тях изглежда относително съвременна. Въпреки че и тя вдига пушек, когато работи. Останалите две са в много по-лошо състояние, коментира кметът след днешната инспекция. Портних посочи още, че ще работи целенасочено въпросът с почистването на града да се реши окончателно.
От общината очакват фирмите, ангажирани с миенето на града, да осигурят необходимата за целта техника в най-кратки срокове. Ако това не се случи, местната управа ще търси други изпълнители за дейността, закани се кметът. „Надявам се, че фирмите, които имат сключени договори, ще подходят отговорно. Една малка част от договорите с тях изтичат през 2015 г., а другите през 2016 г.“, добави градоначалникът. „Категорично заявявам, че ще работим без никакви отстъпки, докато Варна не бъде изчистена“, завърши Портних.

Коментари

Новини Варна