IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
10:13 | 17 април 2014
Обновен: 19:46 | 15 април 2024

ОДЗ "Дружба" и "Карин Дом" със съвместна екоинициатива

ОДЗ "Дружба" и "Карин Дом" със съвместна екоинициатива

По материала работи: Златина Добрева
ОДЗ "Дружба" и "Карин Дом" със съвместна екоинициатива

Децата от общинската детска градина „Дружба“, съвместно с екипа на "Карин дом", откриха екокабинет в градинката на оздравителния център.
Специалният „зелен“ дом ще бъде събирателно място за децата през летните дни. Основната цел на проекта е да покаже, че има и друг начин на живот, различен от конвенционалния, който е устойчив и щадящ природата и биоразнообразието. Екокъщичката е интересно и образователно пространство – разполага с множество плакати, снимки, книжки и кофички, които ще позволят изучаването на природата. "Това, че правите екокабинет е много хубаво нещо, защото учите децата да пазят природата и да ценят екологията! Ще продължа да помагам, когато мога!", възкликна малкият Тома, който е един от доброволците на "Карин дом".
"Карин дом" продължава да търси и с радост приема доброволци, които да се включат в екодейностите и да помагат в градината. Вече 11 години домът е Екоучилище, носител на "Зелен флаг" от Foundation for Environmental Education, припомнят от община Варна.

Коментари

Новини Варна