IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
05:46 | 5 април 2014
Обновен: 21:10 | 15 май 2024

80-годишна варненка скочи за 12-и път с парашут

80-годишна варненка скочи за 12-и път с парашут

По материала работи: Златина Добрева
80-годишна варненка скочи за 12-и път с парашут

В навечерието на своята 80-годишнина неуморната Пенка Балева от Варна скочи с парашут за 12-и пореден път на летището край Балчик. По традиция тя направи своя скок в навечерието на пролетта. Въпреки многобройните си години и многото екстремни преживявания - 37 скока с бънджи и 11 с парашут, Пенка Балева продължава да планира нови полети.
Веднага след благополучното приземяване варненката отправи своите поздрави към България и любимите й градове - Варна, където живее, и Дряново, където се е родила: "Изпитвам огромно удоволствие и радост, че днес успях да полетя за 12-и пореден път. От висотата на 4200 метра поздравявам всички мои приятели, познати и непознати, съсловието на медицинските работници, послучай професионалния им празник 7 април, и пенсионерите, към които принадлежа. Все още в полуспортна форма доживях момента да поздравя цялото ми семейство и по-специално малкия ми син Йосиф с неговия 50-годишен юбилей и внука ми Аксел с 20-годишнината от рождението му. Когато съм раждала сина си, преди половин век, и за миг дори не съм си помисляла, че по това време ще се рея на свобода в небесата. С поздрав се обръщам и към всички мои сънародници, и ги призовавам да проявим разум, да се мобилизираме и всеки да даде своя принос за доброто на България."

Коментари

Новини Варна