IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
11:17 | 4 април 2014
Обновен: 21:10 | 15 май 2024

Неделчо Михайлов: "Владиславово" вече не е Дивия Запад!

Неделчо Михайлов: "Владиславово" вече не е Дивия Запад!

По материала работи: Златина Добрева
Неделчо Михайлов: "Владиславово" вече не е Дивия Запад!

"Владиславово" вече не е Дивия Запад и не може всеки да прави каквото му скимне! Това написа в профила си във "Фейсбук" кметът Неделчо Михайлов. Постът му е провокиран от “неприятен инцидент”, който се е случил последните дни в повереното му кметство. “Група самоволни граждани решили да отсекат две дървета в четвърти микрорайон. Без решение на общо събрание, без протокол, без предложение към кмета на района. След като изпратих полиция и след намеса на представители на гражданската организация „Чиста съвест” сечта беше спряна”, коментира самият Михайлов. Той е успял да застави нарушителите да засадят двойно повече дървета от отсечените.
По нататък в поста си кметът на "Владиславово" обяснява на всички свои съграждани, че няма да толерира подобни самоволни действия. Михайлов призовава жителите на района да отправят към него или към местната администрация всички свои предложения за “санитарна сеч”. “Ангажирам се да предприема нужните мерки”, обещава той.
Михайлов коментира още, че поверената му администрация заедно с активни граждани започват инициатива за опазване на дървесното разнообразие в района, от посегателствата на “братята цигани”. Кметът обещава “допълнителна мотивация” за ромите, “за да не припарват” в гористата местност в края на "Владиславово". Михайлов дори проучва възможностите за създаване на гражданска полиция, която да следи за нередности в района. За жалост съществуването на подобно формирование няма юридическа обосновка на база родното законодателство, жалва се градоначалникът. Той призовава всички свои съграждани да подават сигнали при установени нередности.
Градоначалникът се обявява и против вандалските прояви, на които ежедневно става обект общинското имущество в района. Явно раздразнен той излива гнева си в социалната мрежа: “И за финал – бих поканил този здравеняк, който си е пробвал боксовите удари върху окачения таван на току-що ремонтирания подлез до пощата да се пробваме в реален двубой. Никак не съм доволен когато хвърляме пари и усилия кметството да изглежда добре, да виждам такова безсмислено рушене”.
Слав Любомиров

Коментари

Новини Варна