IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
09:01 | 4 април 2014
Обновен: 21:09 | 15 май 2024

Гимназисти събраха близо 2000 лв., за да помогнат на съученици за бала

Гимназисти събраха близо 2000 лв., за да помогнат на съученици за бала

По материала работи: Златина Добрева
Гимназисти събраха близо 2000 лв., за да помогнат на съученици за бала

1900 лв. събраха с благотворителен кулинарен базар ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“. С парите ще се помогне на абитуриенти от училището с по-малки финнасови възможности, обясниха за „Черно море“ от гимназията. Събраните средства ще си поделят 11 дванайсетокласници, които са сираци и са в неравностойно социално положение. Всеки от тях сам ще избере как да изхарчи парите, така че да са му в помощ за абуриентския бал.
В продължение на 4 дни през февруари в гимназията бе нареден щанд с кулинарни шедьоври, всички дело на ученици. Те бяха сътворили най-различни ястия, мезета и десерти. Освен родителите на възпитаници на гимназията, от гозбите са си купили и много от хората, които живеят в района. Всичко се е търгувало най-много за левче. А сред най-търсените кулинарни произведения беше баварският крем, казаха още от училището.
Инициативата се организира вече няколко поредни години. В началото се провеждаше като търг с наддаване, а след това като благотворителен щанд.
Деница Литарска

Коментари

Новини Варна