IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
14:13 | 19 февруари 2014
Обновен: 14:24 | 23 април 2024

Деца разказват за арехологически премеждия

Деца разказват за арехологически премеждия

По материала работи: Златина Добрева
Деца разказват за арехологически премеждия

Клубът по археология „Откриватели на съкровища” ще представи сборника „Археологическо лято във Варна” на 22 февруари, от 14 ч., в зала „Одесос” на Археологическия музей – Варна.
През лятото на миналата година група деца на различна възраст, от няколко училища, посещават едни от най-значимите археологически обекти на Варна - ранно-християнския манастирски комплекс в местността „Караач теке”, манастира на Джанавара, крепостта Кастрици и сакралния център на нос Св. Атанасий край Бяла. За два месеца децата стават съпричастни на атмосферата и нелекия труд по време на разкопките.
Сборникът е събрал впечатленията на младите археолози от видяното и наученото. Те по свой начин допълват професионалните разкази на научните ръководители на проучванията в тези обекти.
„Археологическо лято във Варна” се издава по програмата на Младежки форум за партньорство с местната власт. Сборникът е част от продължаващата вече 3 г. съвместна работа с екипа на РИМ-Варна.
На представянето ще участва и музикално „Студио ДА” с ръководител Доно Цветков.

Коментари

Новини Варна