IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
14:23 | 6 февруари 2014
Обновен: 16:41 | 15 май 2024

Общината осигурява безплатни консултации за деца с проблемно поведение

Общината осигурява безплатни консултации за деца с проблемно поведение

По материала работи: Златина Добрева
Общината осигурява безплатни консултации за деца с проблемно поведение

Безплатни консултации за деца с проблемно поведение започват през март във Варна по общинска програма към дирекция „Превенции” и Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. Работата на екипите обхваща деца, които са потърпевши, тъжители или свидетели на престъпления или на насилие, деца с противообществени прояви, с възпитателни мерки или такива, които са застрашени от извършване на престъпления и противообществени прояви. Провеждат се консултации и със семействата на децата.
Екипите, които работят към програмата са три и включват трима координатори, четирима психолози –консултанти, разпределени в два екипа („Приморски” и „Вл. Варненчик”) и диагностичен екип-детски психиатър, клиничен психолог, педагог, логопед и юрист. Консултациите са доброволни, безплатни и конфиденциални за децата и родителите, уточняват от общината.
Програмата се реализира в Младежки дом - Варна и в два общински центъра за социална превенция в районите "Приморски" и "Вл. Варненчик". Желаещите да се включат в нея, могат да се запишат на телефон 052/820-770 или на интернет адрес: kbppmn_varna@abv.bg.

Коментари

Новини Варна