IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
13:46 | 5 февруари 2014
Обновен: 16:41 | 15 май 2024

Заради кражбите слагат нови капаци на шахтите

Заради кражбите слагат нови капаци на шахтите

По материала работи: Златина Добрева
Заради кражбите слагат нови капаци на шахтите

ДЕЯН МИХАЙЛОВ


От днес започна поставянето на нови капаци по шахтите там, където са били откраднати от булевардите във Варна. Това съобщи кметът Иван Портних.
Досега нямахме възможност да поставяме капаците, тъй като времето беше лошо. От сряда обаче стартирахме с монтажа. Новите капаци ще бъдат полимер-бетонови, обяви варненският кмет. Той допълни, че кражбите на капаците от шахтите е бил сериозен проблем за града, тъй като край детски градини и училища са останали да зеят трапове след набезите на крадците.
Надявам се бюджетът на Варна за 2014 година да бъде приет успешно през февруари, за да може от следващия месец да стартираме проектите в града и рехабилитацията на важните обекти, каза Иван Портних.
Той обяви, че през март е възможно да се направи първа копка на ремонта на булевард „Трети март“. Булевардът е заложен за реновиране в проектобюджета на Варна за тази година.
Първа копка за изграждане на канализация в квартал „Виница“ направи вчера Иван Портних. Канализационната мрежа ще обхваща седем броя канализационни клонове по различни улици в квартала. Инвестицията е на стойност 576 293 лева. С изпълнението на проекта ще бъде завършена на 100% канализацията на квартал „Виница“. Подадени са документи за нови канализационни отклонения и във „Виница-север”.
Хубавото е, че всичко това става с европейски средства. Иначе ресурсът е сериозен и не бихме могли да изградим тези обекти с бюджетни средства, добави Иван Портних. Той твърди, че е важно общината да има готови проекти, за да може да кандидатства успешно за европейски средства.

Коментари

Новини Варна