IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
14:53 | 7 януари 2014
Обновен: 22:09 | 24 април 2024

Обявиха частично бедствено положение в Девня

Обявиха частично бедствено положение в Девня

По материала работи: Златина Добрева
Обявиха частично бедствено положение в Девня

Заседание на Щаба за изпълнение на Плана за защита при бедствия на Община Девня се проведе днес. Присъстваха представители на РИОСВ - Варна, ОУПБЗН - МВР Варна, РУП - Девня, Енерго-про, ВИК - Девня и членове на щаба. Заседанието бе ръководено от кмета на община Девня Атанас Кузев и Областния управител на област с административен център Варна Иван Великов. Отново бяха разгледани проблемите в двете дружества „Полимери”АД /в обявена процедура по несъстоятелност/ и „Полимери Инвест”АД в Промишлена зона – Девня.
Щабът взе решение за въвеждане в изпълнение Плана за защита при бедствия на община Девня и обявяване на бедствено положение на територията на „Полимери”АД и „Полимери Инвест”АД в Промишлена зона Девня, гр. Девня, за срок от 30 дни, считано от 09.01.2014 г.
Всички тези действия са предприети с цел минимизиране на риска от екологична авария и предприемане на действия за осигуряване безопасност и сигурност на територията на Промишлена зона – Девня, и населението на община Девня.

Коментари

Новини Варна