IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
10:46 | 4 юли 2014
Обновен: 04:09 | 27 март 2024

Събраха над 1 млн. лв. за пострадалите от наводненията

Събраха над 1 млн. лв. за пострадалите от наводненията

По материала работи: Златина Добрева
Събраха над 1 млн. лв. за пострадалите от наводненията

Над 1 милион лева събра дарителската кампания в помощ на пострадалите от наводненията.
До вчера на DMS VARNA 17 777 са били изпратени 699 801 съобщения. По банковата сметка на кампанията „Заедно в бедствието“ са постъпили 238 718 лева, съобщи БНР.
Част от кампанията е и Българският дарителски форум. Неговият директор Красимира Величкова съобщи, че част от мобилните оператори са обещали да платят авансово средства, ако има необходимост от това. По принцип те превеждат сумите от дарените SMS-и едва след като потребителите си платят сметките.
„Аз се надявам със събраните средства по банков път ние да успеем да покрием спешните нужди в района на Велико Търново, които вече са ясни. Максимално бързо трябва да станат ясни нуждите във Варна и Добрич, за да можем да подпомагаме семействата“, обясни Красимира Величкова, цитирана от dnes.bg.
Докато това стане обаче Общественият съвет е взел решение 50 на сто от събраните средства да бъдат разпределени във Варна, 30 на сто в Добрич, а 20% във Велико Търново.
Величкова коментира, че когато има малко повече от хиляда пострадали, всеки може да сметне сам, че ако събраните досега пари се разделят пропорционално между всички, се получава не повече от 1000 лева на семейство.
„Нуждата наистина е огромна, затова ние не се ангажираме с големи обещания. Наистина домове на хората не можем да построим, но поне ще можем да ги облекчим с най-необходимото“, уточни тя.

Коментари

Новини Варна