IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
12:13 | 9 юли 2014
Обновен: 06:26 | 20 ноември 2023

Започна третият курс на общинската програма „Начално обучение по плуване за деца"

Започна третият курс на общинската програма „Начално обучение по плуване за деца"

По материала работи: Златина Добрева
Започна третият курс на общинската програма „Начално обучение по плуване за деца"

Стартира записването за третия за сезона курс по програма „Начално обучение по плуване“ за деца на възраст 6-8 г., организиран от община Варна, дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", с партньорството на ОП „Спорт - Варна“. Курсът започва на 21 юли и продължава до 16 август. В момента тече обучението по програмата за деца на възраст от 8 до 14 г., което продължава до 2 август.
Тренировките се провеждат в плувен комплекс „Приморски” във Варна от май до септември. Началните дати и графици за записване в групите се обявяват допълнително. График за групите по плуване се изготвя от отговорника на ПК „Приморски“, съвместно с експерт от дирекция ОМДС и треньорите по плуване, като се съгласува с директора на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.
По обявения график на часовете и клубовете, родителите избират в кой клуб и час да запишат децата си. Записването става при избрания треньор от понеделник до петък от 12 до 14 часа. Записването за всеки курс започва след изготвянето на графика и обявяването му на информационното табло на басейн „Приморски“. Детето ще бъде записано при наличие на свободни места в избраната група и предварително заплатена такса от 20 лева при избрания треньор. Право на участие имат всички деца на възраст от 6 до 8 години, като едно дете има право да вземе участие само в два курса за начално обучение.
Всяка група се състои от максимум 15 деца, а обучението се извършва от квалифицирани треньори, осигурени от спортните клубове по плуване. Всеки от треньорите извършва обучението по утвърдена методика за начално обучение по плуване в рамките на 12 учебни часа по 40 минути. Такса за участие в програма начално обучение по плуване е 20 лева, която се заплаща на място при треньора от съответния клуб, за което се издава документ. С 6 лева от таксата клубът покрива разходите за входни билети на басейна. Платена таксата за един учебен курс не може да се прехвърля или заменя за друг курс, като за неизползвани часове тя не се възстановява.
След приключване на всеки курс децата участници получават грамота-сертификат.
Контролът по изпълнение на методиката за началното обучение се осъществява от представители на ОП „Спортни имоти“ и Дирекция ОМДС ежеседмично. Контролът по присъствие и спазване на санитарни изисквания е ежедневен.

Коментари

Новини Варна