IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
06:49 | 21 юли 2014
Обновен: 16:10 | 22 юли 2024

Приемат Наредба за премахване на незаконните строежи

Приемат Наредба за премахване на незаконните строежи

По материала работи: Слав Велев
Приемат Наредба за премахване на незаконните строежи

Варненският общински съвет ще приеме нова Наредба  за премахване на незаконните строежи е града. Това се очаква да стане по време на 34-тото заседание на местния парламент. Дневният ред на сесията включва 14 точки.

Сред тях е приемането на годишен план за развитие на социалните услуги през 2015 г., както и въвеждането на промени в транспортната схема на Варна.

Полемика се очаква да предизивка предложението на кмета Иван Портних за възлагане на ремонта на Двореца на културата и спорта без обществена поръчка, за да може градът да приеме домакинството на Европейското първенство по волейбол през следващата година.

На сесията ще бъдат гласувани номинациите за почетни граждани и обявяването на 15 август - празникът на Варна, за почивен ден.

Председателят на Общинския съвет Иван Луков ще представи отчет за за работата на местния парламент през първата половина на годината.

Съветниците ще разгледат отчетите на общинските дружества „Пазари”, „Ученическо и столово хранене”, „Дворец на културата и спорта”, „Градски транспорт” и „Дентален център I Варна”. Те ще ще гласуват и промени в съставите на постоянните и временни комисии.

Коментари

Новини Варна