IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
16:53 | 17 септември 2014
Обновен: 14:46 | 28 март 2024

И Варна се включва в Европейската нощ на учените

И Варна се включва в Европейската нощ на учените

По материала работи: Ставри Таргов
И Варна се включва в Европейската нощ на учените

И Варна ще се включи в Европейската нощ на учените, която ще е на 26 септември (петък). На този ден Природо-научният музей ще организира Ден на отворените врати от 10 до 17 часа. В планетариума ще има изложба на постери „Вълшебният свят на минералите“ и изложба на участниците в конкурса за рисунка „Вълшебните снежинки“. От 17 ч. са предвидени посещение и разглеждане на най-големия планетариум на Балканите, творческа работилница „Как да си отгледаме кристали“, ателие на младия талант „Кристалите са навсякъде около нас“ и други.
Медицинският университет във Варна пък е предвидил специална програма за представяне на патрона на висшето училище и светило в българската медицина проф. д-р Параскев Стоянов. Проявите ще са в сградата на МУ, на входа на Морската градина и в Музея по история на медицината.
Европейската нощ на учените е уникално по рода си събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. Варна се включва в него за трета поредна година.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна