Ученици от варненски школа се включиха в кулинарен конкурс, който се проведе в Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Да помогнат и да оценят майсторството на децата дойдоха специални гости - двамата френски готвачи Кристоф Доверн и Фредерик Гуто.
Състезанието започна с игра, в която всеки от тимовете трябваше да покаже познанията си по френски език.
След това в кухнята настана истинска еуфория.
Девойките от Математическата гимназия направиха палачинки с картофи и кашкавал, гарнирани с грозде, увито в козе сирене и извара. Домакините пък измайсториха предястие с риба тон.
Блестящо се представиха и участниците от ІV ЕГ „Фредерик Жолио Кюри“, V ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ и ЧЕУ „Малкият принц“. Френските майстори следяха процеса и понякога даваха съвети.
В залата тези, които не готвеха, пукаха балони без ръце и отговаряха на кулинарни въпроси.
В края, след дегустация, журито и публиката излъчиха и победители.
Снимки Пламен Гутинов
Коментари