IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
12:15 | 1 януари 2014
Обновен: 17:12 | 23 април 2024

Кубинците ще могат да внасят свободно коли от чужбина

Кубинците ще могат да внасят свободно коли от чужбина

По материала работи: Златина Добрева
Кубинците ще могат да внасят свободно коли от чужбина

Физическите лица в Куба ще могат да внасят свободно автомобили от чужбина от тази година, съобщи AFP, цитирана от тв "България он ер". Досега това право имаха само дипломатите и чуждестранните компании в страната. Промяната ще влезе в сила от 3 януари и се случи след публикуването в Държавен вестник на специално подготвен за целта указ. В документа се отбелязва, че кубинци и чужденци, които имат постоянно местожителство в страната, ще могат да закупуват няколко вида автомобили. Заради действащото досега ограничение две трети от автомобилите в Куба са американски модели от 50-те или руски от 70-те и 80-те.

С промяната се дава възможност на държавни предприятия да внасят автомобили, които впоследствие да продават с други фирми с 20-процентен данък надценка. На свой ред прекупвачите ще имат право да преподават автомобилите с 8-процентна надценка. Допълнително продажбата ще бъде обложена и с 10-процентен специален данък.

Коментари

Новини Варна