В американския щат Айова създадоха прасета, чието месо има вкус на уиски.
Идеята е на ръководството на местната фабрика за ръжено уиски "Templeton Rye Distillery", съобщи БГНЕС. Проектът стартира с 25 прасета, родени през януари т.г. В храната им се добавят ферментирали ръжени зърна, така, че когато един ден прасчовците се превърнат в пържоли, месото им ще има вкус на уиски.
"Хрумна ни, че ще е страхотно да комбинираме двата вкуса - на свинско и на уиски. Никой досега не е правил нещо подобно. Убедени сме, че новият вид месо ще намери своите почитатели. Хем си похапваш пържоли, хем все едно си пиеш уискито", казва Кийт Керкоф, съосновател на "Templeton Rye Distillery".
"Няма даже да се нуждаем от кой знае каква реклама. Още щом обявихме началото на проекта - и започнаха да ни звънят дистрибутори, за да ни питат кога ще е готова първата партида месо. Иначе идеята ни дойде, когато бяхме си пийнали. Както казва баща ми: "Всичко хубаво се случва след 12 на обед".
В Айова отглеждат прасета с вкус на уиски
В Айова отглеждат прасета с вкус на уиски
10.05.2014 | 07:11 ч. Обновена: 22.06.2025 | 23:18 ч.
0

В Айова отглеждат прасета с вкус на уиски
Новини
-
Хванаха за ден 46-ма шофьори с алкохол или наркотици
-
Рекорден брой електромобили регистрирани в Западна Европа през последното тримесечие
-
21-годишният Виктор имал осем нарушения преди катастрофата
-
Тръмп иска да премахне гласуването по пощата и машините
-
Остава тежко състоянието на майката и детето, блъснати с АТВ в Слънчев бряг
-
Във Варна откриха изложба "По следите на Михайло Парашчук"
Начало
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата
Коментари