IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Начало
12:02 | 22 април 2014
Обновен: 14:21 | 19 април 2024

Бареков иска да станем народна република

Бареков иска да станем народна република

По материала работи: Златина Добрева
Бареков иска да станем народна република

Предлагам страната ни отново да се нарича Народна република България, а Министерството на икономиката да се прекръсти на Министерство на народното стопанство.
Това предложи днес във Варна лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Идеите си той сподели след среща с бизнеса във Варна.
Да се създаде морски клъстер на държавно ниво, в който да влизат корабоплаване, корабостроене, морско образование и морски туризъм, предложи още Бареков. Според него, за да има Варна пристанище е нужно създаването на въпросния клъстер.
Николай Бареков разкритикува и Изпълнителната агенция „Морска администрация“. Според него не може при налични 6 кораба под български флаг, в администрацията да работят 60 души. Речните и морските ни кораби намаляват, всичко това е заради лоша приватизация на дружествата. Липсва следприватизационен контрол, каза Николай Бареков.
Той твърди, че в БМФ е имало масови съкращения. Може да има питане в Народното събрание по този въпрос, каза лидерът на „България без цензура“.
Бареков очаква още един депутат от ГЕРБ да се присъедини към формацията му.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна