IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
14:32 | 23 януари 2014
Обновен: 15:25 | 16 май 2024

Великов и Ибрямов в един глас: Няма политически проблем с топонимите във Варна

Великов и Ибрямов в един глас: Няма политически проблем с топонимите във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Великов и Ибрямов в един глас: Няма политически проблем с топонимите във Варна

„Областният управител не е против промяната на имената. Разбирам, че има процес те отново да се сменят. Ако се сменят и се спази процедурата, областният управител няма да оспорва, да обжалва и да пречи на процеса“, заяви губернаторът на Варна Иван Великов. Областният за пореден път отрече да има политически мотиви във връщането на последната за 2013 г. сесия на местния парламент.
Неговият заместник Мерткан Ибрямов също заяви, че във връщането на сесията няма политически причини. Такива обаче съществуват според председателя на Общинския съвет Иван Луков, който поиска някой да понесе политическата отговорност за провалената данъчна кампания във Варна.
„Хубаво е причините, поради които се връщат решенията на Общинския съвет, да бъдат добре мотивирани, за да не бъдем обвинявани после, че не сме спазили процедурите и някъде сме сгрешили. Не виждам нарушения в процедурата и смятам, че сесията беше върната по политически причини. Трябва да се потърси отговор на въпроса кой ще понесе политическата отговорност за върната сесия от 13 декември, която доведе до затруднения в данъчната кампания”, коментира Луков. Той добави, че върната сесия е била прегласувана по абсолютно същия ред.
Сега областният управител има срок до 3 февруари да реши дали пак ще оспори последното заседание на Общинския съвет. Великов представи отчет за всички върнати от управляваната от него институция решения през цялата 2013 г. За този период са постъпили общо 173 протокола с 3203 решения за проверка. 133 от тях са били върнати, а 4 са оспорени пред административния съд, уточни областният управител.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна