IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
12:52 | 9 януари 2014
Обновен: 18:49 | 26 юли 2024

Още депутатски имунитети може да паднат заради скандала на летището

Още депутатски имунитети може да паднат заради скандала на летището

По материала работи: Златина Добрева
Още депутатски имунитети може да паднат заради скандала на летището

Варненецът Димитър Бахнев, който защити френското културно аташе и влезе в конфликт с депутата Волен Сидеров, не е член на ГЕРБ. Това става ясно от справка в официалния регистър на симпатизантите на генералската партия в морския град. От пресцентъра на ГЕРБ също категорично отрекоха Бахнев да е член на която и да е била герберска формация. По-рано в публичното пространство бе изнесена информация, че Бахнев е активен член на Младежката организация на ГЕРБ във Варна. Новината бе тиражирана публично и от рапара Мишо Шамара, който в момента е по-известен с политическите си изяви, отколкото с музикалните си такива.
Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров не изключи да поиска и други депутатски имунитети заради скандала на летище Варна. Още в нощта на злополучния полет от София до Варна свидетели на срамната случка разказаха, че и други народни представители от „Атака“ са взели участие в юмручната схватка между хората на Сидеров и варненеца Димитър Бахнев. Тогава в публичното пространство се завъртя името на Десислав Чуколов, който придружава лидера на „Атака“ във всичките му изяви в последно време, били то политически или не.
Обвинител номер едно заяви пред БНР, че все още тече разследване кой точно е нанесъл ударите на пострадалия цивилен гражданин, който е бил удрян и ритан. Тъй като става отново дума за хулиганска проява, според Сотир Цацаров, и други депутати могат да останат без имунитет.
В сряда главният прокурор е изискал всички разследвания срещу Волен Сидеров, водени през годините, за които все още няма финален резултат. Сред тях са случаят пред джамията "Баня Баши" и един от митингите в Батак. Цацаров не се ангажира с резултат кога ще има конкретни резултати от тази проверка.
Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер Дьо Кабан коментира скандала във Варна пред БНТ. Той заяви, че таи неприятен спомен от отдавнашна среща с Волен Сидеров и от тогава не иска да го вижда, но все пак очаква лидерът на ”Атака” да отиде в посолството и да се извини за скандала с френския културен аташе Стефани дьо Мартие.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна