IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
12:25 | 6 август 2014
Обновен: 00:31 | 24 март 2024

Георги Първанов очаква компромати за изборите

Георги Първанов очаква компромати за изборите

По материала работи: Златина Добрева
Георги Първанов очаква компромати за изборите

Очаквам компромати по време на кампанията за предсрочните парламентарни избори. По нищо тази кампания няма да се различава от досегашните. Това каза във Варна лидерът на АБВ Георги Първанов.
Експрезидентът обяви, че до момента не вижда да се водят дебати по сериозните за обществото теми. Първанов разкри по време на срещи с варненци и хора от областта какви са идеите на АБВ за развитието на държавата.
АБВ предлага да се проведе референдум за нова конституция, включително и промяна на държавното устройство. АБВ застъпват тезата, че страната ни трябва да стане президентска република, а част от депутатите да се избират мажоритарно.
Нужно е да се проведе реформа в данъчната система, защото сега бедните на практика плащат колкото богатите, каза Георги Първанов, като по този начин индиректно разкритикува плоския данък от 10%. Припомняме, че Тройната коалиция  с премиер Сергей Станишев въведе тази ставка.
Бившият президент на страната каза, че много разчита на срещите с хората. От тях той очаква предложения, които да залегнат в програмата на АБВ. Според Първанов Гражданският съвет в партията има огромни правомощия и не подлежи на контрол от политическите органи.
На „Позитано“ 20 не се случи нищо, статуквото бе бетонирано. Така Георги Първанов коментира лидерската рокада в столетницата. За да сме коректни, трябва да дадем време на новия председател Михаил Миков и да видим какво ще покаже, смята Първанов.
Експрезидентът обаче разкритикува изказване на Миков, според което желаещите да се коалират с БСП ще трябва да приемат програмата й. Това е постановка от миналия век, смята Първанов. Той е категоричен, че ако АБВ влезе в коалиция след изборите, то това ще е на ясни принципи и основа. Ако не, сме готови да бъдем опозиция, каза бившият президент.
Деян Балев

Коментари

Новини Варна