IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
13:19 | 8 октомври 2014
Обновен: 03:50 | 24 март 2024

Ревизоро и Волен влизат от Варна, Дал губи мандата

Ревизоро и Волен влизат от Варна, Дал губи мандата

По материала работи: Златина Добрева
Ревизоро и Волен влизат от Варна, Дал губи мандата

Емил Димитров-Ревизоро и Волен Сидеров най-вероятно ще станат депутати в 43-ото Народно събрание от Варна. Това сочат предварителни данни за разпределение на мандатите, изчислени по метода Хеър-Ниймайер.
До вторник пък се смяташе, че Реформаторският блок вкарва двама депутати в парламента от града ни, това бяха Радан Кънев и Касим Дал. Днес обаче Дал отпадна от сметките, което изненада силно реформаторите.
Патриотичният фронт „НФСБ-ВМРО“ ще има двама варненски депутати в парламента - Валентин Касабов и Емил Димитров-Ревизоро. Очаква се Касабов да влезе от родния си Бургас, така Ревизоро ще заеме мястото му в листата. След Димитров пък се подрежда Георги Димов, който също ще има шанса да бъде депутат.
Стана ясно още, че е сигурен и мандатът на Волен Сидеров от морската столица. Лидерът на „Атака“ бе водач освен край морето и в София. Ако обаче Сидеров предпочете столицата, то от Варна ще влезе следващата в листата - Магдалена Ташева.
Окончателното разпределение на мандатите ще стане ясно, след като ЦИК приключи повторното въвеждане на данните от секционните протоколи.

Коментари

Новини Варна